sâmbătă, 11 octombrie 2014

Semintele de in miraculoase





Constipatie, colesterol, bufeuri, cancer…acestor seminte li se atribuie o multime de proprietati absolut miraculoase.

Semintele de in, seminte laxative

Bogate in fibre, semintele de in sunt laxative. Acestea faciliteaza tranzitul si sunt recomandate in caz de constipatie cronica. Pune o lingura de seminte de in intr-un pahar cu apa si lasa amestecul peste noapte. A doua zi dimineata, bea paharul cu apa. Mai ai o alta solutie eficienta impotriva constipaiei: fierbe 20g de seminte de in uscate intr-un litru cu apa timp de cinci minute dupa care filtreaza. Bea preparatul obtinut dimineata si seara, dupa masa.

Efectul semintelor de in este doar mecanic, nu irita mucoasa intestinala, ceea ce permite consumul lor pe termen lung. In caz de ocluzie intestinala nu se recomanda consumul de seminte de in.

Semintele de in, seminte anti-colesterol

Conform unui studiu publicat in 2005, consumul zilnic de 20g de in timp de opt saptamani este la fel de eficient ca statina in reducerea nivelului de colesterol ridicat. Consumul de seminte de in in mod regulat contribuie la diminuarea depozitelor de colesterol pe artere. Semintele de in contin acid alfa-linoleic, un precursor al acizilor grasi Omega 3 care favorizeaza scaderea nivelului de colsterol si al trigliceridelor. Pune seminte de in la muiat si consuma zilnic cate o lingura-doua.

Nucile, uleiul de nuci si de rapita sunt si ele bogate in acizi grasi Omega 3, mai bogate decat semintele de in. Adauga-le din cand in cand in meniu.

Semintele de in impotriva cancerului la san

Deoarece semintele de in contin fitoestrogeni (cunoscuti sub numele de lignani), contribuie la prevenirea cancerului de san. Fitoestrogenii sunt niste molecule de origine vegetala care mimeaza actiunea estrogenilor. Acestia le permite estrogenilor sa ajunga la un nivel mult prea ridicat si sa stimuleze in mod excesiv cresterea glandelor mamare, ceea ce sporeste riscul aparitiei de cancer mamar. Consuma in jur de una-doua linguri de in muiate pe zi.

Semintele de in impotriva bufeurilor

Semintele de in pot sa reduca cu pana la 50% bufeurile la femeile aflate la menopauza. Dupa ce au consumat 40g de seminte de in muiate timp de cinci saptamani, 29 de femei si-au putut da seama de aceste beneficii. Durerile musculare si articulare s-au diminuat, moralul lor s-a ridicat. Pentru a reduce frecventa bufeurilor, consuma una-doua linguri de seminte de in muiate.

Semintele de in previn aparitia diabetului de tip 2

Consumul regulat de seminte de in poate sa reduca cu pana la 80% aparitia diabetului de tip 2. Aceasta proprietate ii este atribuita lignanului, prezent in seminte. Aceasta molecula vegetala are o putere antioxidanta impresionanta care permite lupta impotriva stresului oxidativ, aflat la originea declansarii diabetului. Adauga la alimentatiei de zi cu zi o lingura-doua de seminte de in muiate.

Semintele de in calmeaza iritatiile

Roseata, iritatii, acnee…pielea ta este iritata? Testeaza semintele de in. Bogate in mucilagii, semintele de in sunt calmante, emoliente, o adevarate binefacere pentru tenul si pielea ta. Varsa lent apa pe faina de in pana ce obtii o pasta onctuoasa. Dupa, incalzeste putin aceasta pasta. Aplica sub forma de cataplasme de 1-3 ori pe zi.

http://www.pirifan.ro/blog/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu