miercuri, 15 octombrie 2014

De ce sa consumam Hrisca ?





Boabele de hrisca sunt niste alimente fara gluten, care contin si foarte putine calorii. Se pot gati si se pot consuma sub diferite forme. Hrisca este o mica samanta cu cele mai mari beneficii. Boabele de hrisca sunt de fapt niste pseudo-cereale consumate sub forma de seminte la fel ca si orezul. Se pot consuma si sub forma de fulgi sau faina pentru a se prepara cu ele galete sau prajituri.

Hrisca este un aliment foarte nutritiv. Hrisca constituie una din cele mai bune surse vegetale de proteine. Este si foarte bogata in lisina, un aminoacid esential. Mai contine si 60% glucide si doar 2% lipide, fapt ce face din ea un aliment care contine foarte putine calorii, dar si un aliment care vine cu o senzatie de satietate.

Boabele de hrisca sunt bogate in vitaminele din grupa B, mai ales cele B1, B2, B3, B5 si B6. Sunt bogate si in minerale. Drept urmare sunt niste boabe extrem de benefice pentru sanatate.

Care sunt beneficiile boabelor de hrisca? Mai multe studii au demonstrate faptul ca boabele de hrisca au foarte multe beneficii pentru sanatate.

- pot reduce incidenta bolilor de cancer, mai ales in cazul cancerului de colon.

- au un efect hipocolesterolemiant, adica reduc nivelul de colesterol din sange.

- prezinta si un efect anti-inflamatoriu, sunt un relaxant muscular si reduc fragilitata vaselor de sange.

- pot diminua si formarea de calculi biliari.

- pot induce o diminuare a masei adipoase, deci si o pierdere in greutate.

- pot reduce si aparatitia bolilor cardiovasculare.

Cum se poate prepara hrisca? Cu o lejera tusa de aroma de aluna, boabele de hrisca se pot prepara in nenumarate feluri.

- poti inlocui faina de grau cu cea de hrisca si poti prepara cele mai delicioase prajituri.

- hrisca este delicioasa si in salate.

- taieteii de hrisca sunt delciosi in supe.

- pastele cu hrisca incep sa aiba un succes din ce in ce mai mare.

Boabele de hrisca sunt cele care vin cu trei atuuri majore â€" sunt foarte usor de digerat, contin foarte putine calorii si sunt si extrem de energetice. Contin si un procent important de proteine si bioflavoinoide. Sunt alimentele ideale si pentru cei care sunt alergici, deoarece nu contin gluten.

Au si o putere detox. Se pot lasa la infuzat dupa ce au fost trase la tigaie pentru ca tu sa te bucuri de cel mai detox ceai. De baut dimineata sau dupa fiecare masa pentru a elimina toxinele.

Boabele de hrisca sunt cei mai buni prieteni ai vegetarienilor. Daca vrei sa conumi cat mai multe mese fara carne, hrisca este cea care iti vine in ajutor. Hrisca este mai bogat in proteine vegetale decate orice alta cereala. Boabele de hrisca sunt pline de proteine, de fibre dar si de antioxodanti.

Fierte, trase la tigaie sau preparate sub forma de terci, boabele de hrisca sunt cele care satisfac toate gusturile si te ajuta sa te bucuri de un aliment extrem de nutritiv si benefic pentru sanatate.

http://www.pirifan.ro/blog/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu