marți, 14 octombrie 2014

Avantajele consumului de faina de secara





Nu stii ce tip de faina sa folosesti pentru painicile tale dulci? Iti spunem noi. Saraca in gluten, faina de secara este cea care iti va satisface atat poftele gurmande cat si corpul.

Faina de secara este faina care provine dintr-o cereala originara din Asia Minora. Nu trebuie sa confundati insa painea de secara cu faina de secara. Faina de secara este faina obtinuta din secara. Este oferita intr-o varietate de culori de la deschis la mediu pana la inchis. Culoare acesteia depinde de cantitatea de tarate cae sunt folosite in procesul de fabricatie.

Faina de secara este o faina foarte apropiata de cea de grau si se caracterizeaza printr-un gust usor acru. Este bogata si in fibre solubile dar slaba in gluten. Faina de secara este deci extrem de benefica pentru sanatate. Contine fibre si antioxodanti, numeroase minerale si vine cu o senzatie de satietate mai puternica decat faina de grau. Painea din faina de secara este ideala deci in cazul in care tii un regim dar si atunci cand vrei sa ai grija de alimentatia ta.

Secara este cea care are o savoare dulce si foarte placuta. Este o cereala foarte bogta in minerale si in vitamina B. Secara este o cereala bogata in mangan. Iata alti cativa nutrienti importanti: seleniul si triptofanul, fosforul, magneziul si proteinele. Secara contine si vitamine, extrem de benefice, precum A, B, E si K. Faina de secara vine cu un parfum delicios si putin atipic pentru preparatele tale.

De ce sa te folosesti de secara pentru meniul tau?

- pentru ca vine cu o variatate in felurile de mancare pe baza de cereale.

- vine cu o savoare mai dulce si mai pronuntata decat graul si este totusi insipida.

- contine fibre cu numeroase efecte benefice.

- este o cereala care vine cu mai multi compusi fotochimici asociati cu diverse beneficii pentru sanatate.

Cum se poate folosi faina de secara in bucatarie?

- pentru prepararea painii negre, cea mai buna pentru sanatate.

- o poti folosi pentru a veni cu mai multa consistenta pentru supe sau pentru sosuri. Mai poti folosi secara pentru a inlocui o parte din faina de grau din preparatele precum painea, prajiturile sau muffins.

- poti prepara niste clatite cu faina de hrisca si cu faina de secara pe care sa le umpli cu niste fructe de toamna preparate in unt- mere sau pere.

- mai poti prepara carnea sau pestele intr-un aluat sau o papiota preparate cu faina de secara. Mai poti adauga in functie de sezon ciuperci, mere, varza sau andive. Papiota cu somon fume si cu anason merita si ea sa fie incercata.

- turta dulce cea mai simpla se prepara cu faina de secara, cu miere, cu lapte, cu oua si cu anason, coriandru, cu nucsoara, cu scortisoara, cuisoare sau coaja de portocale sau lamaie.

- poti incerca sa prepari in casa si niste taietei integrali cu faina de secara.

- fursecurile cu fulgi de ovaz si secara sunt cele mai delcioase.

http://www.pirifan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu